Dakwerken

1. Nieuwe dakbedekking 

Wanneer je huidige dakbedekking versleten is of je je woning van stijl wil veranderen, kan je deze vernieuwen. Dit kan op twee manieren: de oude dakbedekking verwijderen en een nieuwe plaatsen of met een overzetdak.

Deze tweede mogelijkheid is goedkoper dan een volledige nieuwe dakbedekking laten plaatsen. Er wordt dan een nieuw dak boven het oude dak geplaatst met behulp van een lichte lattenconstructie waar de nieuwe dakbedekking op komt. Je kan een overzetdak plaatsen op daken met leien, shingles, roofing of golfplaten. Dakpannen blijven het populairste als dakbedekking, maar leien worden omwille van hun mooie uitzicht ook veel toegepast. Daarnaast kan je ook voor een rieten of zinken dak gaan. Platte daken worden het vaakst met EPDM of roofing bekleedt.

 


2. Nieuwe dakconstructie

Wanneer de gordingen van je dak doorgezakt zijn door een te zware belasting, betekent dit niet automatisch dat het volledige dak vervangen moet worden. We kunenn dan extra balken of planken aanbrengen om deze structuur te versterken.

Als de gordingen rot geworden zijn, zal je het volledige dak moeten laten renoveren. Wanneer je te maken hebt met een rotte muurplaat ( de balk net onder het dak die het gewicht verdeelt ) kan deze gedeeltelijk vernieuwd worden door een deel van de dakbedekking en het dakbeschot te verwijderen.

 


3. Daklicht plaatsen

Door dakwerken uit te voeren kan je ook extra licht in je woning brengen. Door een dakraam, een dakkoepel of een lichtstraat te plaatsen, verbeter je de natuurlijke lichtinval in je woning. Dit zal de energiefactuur aanzienlijk verlagen en je wooncomfort verhogen.

Bij een hellend dak kan je er ook voor kiezen om een dakkapel te maken. Dit is een opbouw op de schuine wand van het dak waardoor je meer ruimte creëert in de kamer. Hierbij win je binnen aan plaats én aan licht.

 


 

4. Ontmossen en reinigen 

Mosvorming kan je dakbedekking poreus maken en zo lekken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je dak op tijd te reinigen en te behandelen met een extra beschermende coating. Bovendien ziet een vervuild dak er ook gewoon niet uit. Je dak reinigen is niet duur en is snel gebeurd.

 


 

5. Isoleren 

Een dak kan zowel langs binnen als buiten geïsoleerd worden. Langs binnen isoleren is het goedkoopste maar wanneer je dan toch je dak aan het renoveren bent, is het een goed idee om dan isolatie langs buiten aan te brengen. Het voordeel van langs buiten isoleren is dat je binnen geen ruimte verliest.

 


 

bekijk recente realisaties op : 


Heb je een leuk project?
Laat het ons weten!

Back to Top