Gevelrenovatie

Je gevel onderhouden en/ of renoveren biedt vele mogenlijkheden. Onze firma komt gratis ter plaatse om te bekijken wat de mogenlijkheden zijn en wat uw wens is. We geven u gratis advies & een vrijblijvende offerte op maat. 

Als U uw gevel wilt isoleren, kan je dit nadien steeds mooi afwerken. Ook zonder isolatie is dit mogelijk!  

Om uw gevel nog extra te beschermen, raden wij onze klanten aan om een ''spatrand'' te plaatsen. Dit kan in blauwe steen of in een ander materiaal. Zo behoud je de maximale levensduur van je gevel en wordt deze niet vuil door het opspattend water.


Er zijn veel soorten gevelbekleding ; 

 

Spuitkurk

Van natuur uit is kurk een bijzonder sterk isolatiemateriaal. Na jaren productontwikkeling is er nu een geschikte toepassing om kurk te gebruiken bij het isoleren van gevels en binnenmuren, spuitkurk. Spuitkurk is zeer geschikt voor gevelrenovatie en –isolatie, waarbij de gevel een volledig nieuw en bijzonder decoratief uitzicht krijgt. De klant kan kiezen uit talrijke kleuren. Om het baksteenmotief te camoufleren, is het dus ook nodig om deze eerst te bezetten (al dan niet eerst isolatie plaatsen) met wapening, om nadien de gewenste gevelbekleding aan te brengen.


 

 

Crepi

Crepi is een soort gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crépi wordt ook wel sierpleister genoemd en kan dienen als afwerkingsmateriaal voor zowel binnen als buiten. Hoewel het misschien minder bekend is, is crepi een volwaardig alternatief voor baksteen of andere gevelbekledingen. Het grote voordeel van crepi is dat je het eenvoudig kan gebruiken als afwerkingslaag voor buitenisolatie.

Wit is de standaardkleur voor crepi, maar het is verkrijgbaar in veel meer kleuren. Welke kleur je kiest, hangt af van de woonstijl en je eigen voorkeur.      Witte gevelbepleistering zal meer onderhoud vragen omdat vervuiling snel te zien is.  Donkere kleuren kunnen na verloop van tijd hun intensiteit verliezen.

Steenstrips

Wanneer de gevel van je woning toe is aan een grondige renovatie, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze klus aan te pakken. Een van die methodes is een gevelrenovatie met steenstrips. Deze gevelbekleding is makkelijk te plaatsen, direct op de gevel of op isolatiepanelen.

steenstrips zijn er in allerlei texturen en vormen. Ze worden meestal van baksteen gemaakt, maar ook beton, natuursteen, gips en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Zelfs siersteen is mogelijk. De keuze aan materialen heeft te maken met de vele toepassingen van sierstrips. Zo zijn ze niet alleen ideaal bij het renoveren van de gevel, maar kunnen zo ook prima binnen toegepast worden als wandbekleding. 

Verticaal of horizontaal plaatsen? De oude steen bij afbraak hergebruiken? Het kan allemaal!


Reiniging van de gevel 

Uw huis is een stuk van je eigen uitstraling, daarom is de staat van een mooi huis onweerlegbaar verbonden met een propere gevel. Het goed onderhouden van de gevel heeft niet enkel een esthetisch voordeel, maar dit heeft ook technische voordelen.


Heb je een leuk project?
Laat het ons weten!

Back to Top