Hout

Esthetische meerwaarde

Het meest in het oog springende voordeel van houten ramen is de esthetische meerwaarde die hout aan een woning kan geven. Waar aluminium en pvc uitstekend passen bij een strakke bouwstijl, geeft houten buitenschrijnwerk uw woning eerder een warme en authentieke uitstraling.

Ook het lijnenspel van de nerven in het hout creëert een interessant en uniek kader voor uw ramen. Bovendien komt hout in verschillende soorten en tinten, die allemaal erg natuurlijk ogen. Raakt u toch uitgekeken op uw houten ramen? Dan zijn ze eenvoudig opnieuw te verven in een frisse kleur.

Uitstekende isolatie

De U-waarde van een materiaal geeft aan hoeveel warmte dat materiaal per vierkante meter doorlaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal en dus ook het raam isoleert. Pvc ramen kennen een U-waarde van 1,2 tot 0,78 W/m²K. Bij aluminium ramen liggen de gemiddelde U-waarden tussen 1,5 en 0,8 W/m²K.

Hout staat echter bovenaan de rangschikking, met uiterst lage U-waarden van 0,8 tot zelfs 0,63 W/m²K. Door te kiezen voor driedubbel glas bereikt u de beste isolatiewaarden. 

Zeer stabiel

Pvc ramen moeten steeds versterkt worden met staal om een goede stabiliteit te garanderen. Aluminium is wat stabiliteit betreft dan ook een betere keuze dan pvc, maar ook hier overtreft hout alle materialen. Hout is immers een uiterst stevig materiaal en kent een hoge inbraakwerendheid.

Natuurlijke en hernieuwbare grondstof

Hout is een volledig natuurlijke en makkelijk recycleerbare grondstof

Heb je een leuk project?
Laat het ons weten!

Back to Top