Ventilatie systemen

 

Waarom een ventilatiesysteem laten plaatsen van type C of D?

Bij nieuwbouwwoningen en grote renovatiewerken is men door de wet verplicht om een ventilatiesysteem te plaatsen.. De hoofdreden hier is vooral de stijgende isolatienormen, waardoor er minder “natuurlijke” ventilatie in de huizen kan zijn.

Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatiesysteem van het type C wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of deuren. De gebruikte binnenlucht wordt afgevoerd via een mechanisch systeem. De verse binnenlucht wordt aangezogen in de “droge ruimtes” zoals leefruimtes, slaapkamer, bureau,… De afvoer van de gebruikte lucht wordt mechanisch afgevoerd via luchtroosters in “natte ruimtes”: keuken, badkamer, toilet,…

Ventilatiesysteem D

Bij dit type ventilatie gebeurt de aanvoer en afvoer van verse en gebruikte lucht volledig mechanisch door twee ventilatoren. Roosters in ramen of muren zijn er hier dus niet. De verse lucht zuigt men aan via ventielen die zich op het dak of in de muur bevinden. Dit gebeurt eveneens in de droge ruimtes. Afvoer gebeurt ook via ventielen in natte ruimtes. Het grote voordeel van dit systeem is het feit dat de aangevoerde lucht eerst wordt gezuiverd. Er zitten dus geen pollen, stuifmeel of stof in deze lucht en dit kan een groot voordeel zijn voor mensen met een allergie.

bekijk recente realisaties op : 

 


Heb je een leuk project?
Laat het ons weten!

Back to Top